Videobril voor iPod

Myvu Crystal 701 iPod Edition

Voor:
De beste 640x480 draagbare video display, gemaakt voor de iPod. Een combinatie van licht gewicht en een glashelder beeld. Door gebruik te maken van de nieuwste video-technologie zie je meer detail dan de beste iPod schermpjes die nu bestaan. Het grote contrast en de helderheid maken video bekijken in verschillende omgevingen heel goed mogelijk. Hij is zeer comfortabel, de in-ear oortelefoon isoleert goed en het prijsniveau is redelijk, gezien de huidige kosten van de componenten.

Tegen: Vier uur levensduur van de batterij is wat aan de lage kant. Hij is slechts gedeeltelijk aan te passen qua pasvorm en ook voor mensen met een oogafwijking is hij niet echt geschikt. Verder kan de wirwar van kabels en de afstandsbediening lastig zijn.De Myvu Crystal is een soort sunglass-achtige bril met aangehechte in-ear oordopjes, een afstandsbediening om volume, helderheid en power te regelen, alsmede een Dock Connector kabel om aan te sluiten op je iPod.
Meegeleverd wordt een eenvoudig draagtasje, een usb kabel om de battreij op te laden en drie sets van siliconen tips voor de geïntegreerde Ultimate Ears oordopjes. Apart verkrijgbaar zijn kabels om de Crystal te gebruiken in combinatie met andere video-players. Eigenlijk zouden deze extra kabels wel gelijk meegeleverd kunnen worden bij een prijs van $300,00.

Voor de Crystal zijn nogal wat kabels nodig. Een loopt van de iPod naar de afstandsbediening en twee kabels gaan van de afstandsbediening naar de bril.(een voor beeld en een voor geluid) Myvu probeert e.e.a. geordend te houden door middel van een magnetische kabel-manager, maar we vragen ons af of het een goed idee is om een dergelijke magneet vlak bij de harde schijf van onze iPod te gebruiken. De aansluiting van de bril op de afstandsbediening, ook een soort dock connector, zit was losjes en lijkt niet erg slijtvast.

De Crystal is zeer goed draagbaar. Het neusstuk is gemaakt van buigzaam metaal met een kunststof omhulsel. Het kan eenvoudig aangepast worden op iedere neus. Wat opvalt is dat de beeldschermpjes eigenlijk direct in de juiste positie voor de ogen zitten, waardoor het heel prettig kijken is.

De Crystal is voorzien van twee hoogwaardige 640x480 displays. Ze leveren een mooi scherp beeld, waarop ook de kleinste details goed zichtbaar zijn. Ook tekst is goed te lezen. Vooral als je naar beelden kijkt in 640 x 480 resolutie (waar ook de iTunes store mee werkt) is de kwaliteit absoluut goed te noemen.


Het nadeel van deze relatief hoge resolutie is dat het nogal wat stroom verbruikt. De batterij zal dus na ongeveer 4 uur leeg zijn, wat toch wel wat snel is.


Ook het geluid is goed. De Ultimate Ears oordopjes produceren geluidskwaliteit die meer dan voldoende is voor het bekijken van video. Ze zitten comfortabel (wel even de juiste siliconen tips uitzoeken). Door de in-ear techniek worden de omgevingsgeluiden voldoende uitgesloten. Ze leveren uitstekende bastonen en ook de hoge tonen zijn goed verzorgd. Je kunt het volume aanpassen, zowel op de iPod als via de meegeleverde afstandsbediening.

Al met al een fraaie video speler. De prijs is nog wat aan de hoge kant ($300), maar de verwachting is dat dit nog wel een beetje kan gaan dalen in de komende tijd.