iPod Shuffle

De iPod Shuffle is de kleinste MP3 speler van Apple. Ondanks zijn formaat is hij erg gemakkelijk te gebruiken. Je kunt hem overal mee naartoe nemen en vergeleken met de andere iPod’s is de Shuffle goedkoop.

Klein en goedkoop
De iPod Shuffle is de kleinste iPod en is zo klein dat er zelf geen beeldscherm op zit. Dit is meteen het grootste nadeel van deze MP3 speler. Je kunt niet gemakkelijk een nummer opzoeken, omdat je niet kunt zien welk nummer er afgespeeld wordt. De iPod Shuffle is zo klein dat hij vaak met een postzegel wordt vergeleken. Doordat dit een erg simpele uitvoering is van de iPod, is deze iPod Shuffle erg betaalbaar. De exacte prijzen worden hieronder genoemd.

Gebruik
Omdat de iPod Shuffle klein is, is het even wennen voordat je hem goed kunt gebruiken. De meeste mensen hebben een paar minuten nodig om alle functies te ontdekken. Als je eenmaal al deze functies door hebt is de iPod Shuffle erg gemakkelijk te gebruiken. Je kunt hem overal mee naartoe nemen, omdat hij bijna niets weegt. Je zou misschien denken dat je een MP3 speler zo groot als een postzegel snel zou kwijtraken, maar hiervoor heeft Apple iets slims bedacht. Achter op de iPod Shuffle zit namelijk een clip. Hiermee kun je hem gemakkelijk aan je kleding bevestigen en raakt hij niet zo snel kwijt.

Capaciteit
Om muziek op te slaan maakt de iPod Shuffle gebruik van een Flash-schijf. Je kunt kiezen uit een geheugen van 1 GB of 2 GB. Dit wil ongeveer zeggen dat je er 250 of 500 nummers op kunt zetten. Voor de meeste mensen is dit genoeg. Met de kleine iPod Shuffle heb je dus altijd je favoriete muziek bij je.

15615081021-thumb1

Kleuren
De iPod Shuffle is in 5 verschillende kleuren te verkrijgen. Als eerste heb je de traditionele grijze kleur die vaak als metallic grey wordt beschreven. Daarnaast heb je nog lichtblauw, donkerrood, paarsblauw en lichtgroen. Deze hebben een wat minder metalen uiterlijk.

Grootte & Gewicht
Dat de iPod Shuffle klein is, is nu wel duidelijk. Maar hoe klein is hij nou precies? Hieronder staan de exacte waarden. Bij de diepte is ook de clip meegenomen in de meeting. De iPod Shuffle heeft een gewicht van 15,6 gram.

Afmetingen
Hoogte: 27,3 mm
Breedte: 41,2 mm
Diepte: 10,5 mm

Batterijen
Een volledig opgeladen iPod Shuffle kan zo’n 12 uur muziek afdraaien. Hierbij maakt de Shuffle gebruik van een ingebouwde lithium batterij die je steeds opnieuw kunt opladen. Volledig opladen duurt iets meer dan 4 uur. Je kunt er ook voor kiezen om te “snel laden”. Hierbij wordt de batterij binnen 2 uur voor meer dan 80% opgeladen.

Prijzen
Voor iPod begrippen is de iPod Shuffle erg goedkoop. Er zijn twee prijscategorieën:
IPod Shuffle 1GB: 45 euro
IPod Shuffle 2GB: 65 euro

Accessoires
Er zijn veel accessoires beschikbaar voor de iPod Shuffle. Zo zijn er verschillende oordoppen, speciale dockingstations, rubberen hoesjes en nog veel meer.