iPod Nano

De iPod Nano is een van de best verkopende Mp3-spelers van deze tijd. Nog niet al te lang heeft deze Nano een nieuwe uitstraling. De kwaliteit van de iPod’s is ook hier duidelijk aanwezig.

Muziek, foto’s en video’s
Met de iPod Nano kun je niet alleen muziek luisteren, maar ook foto’s bekijken en zelfs video’s afspelen. Ondanks dat de MP3 speler van Apple redelijk klein is kun je er toch goed video’s en foto’s op bekijken. De kwaliteit van de muziek is een van de punten waar de iPod’s om bekend staan en ook bij de iPod Nano is deze kwaliteit duidelijk aanwezig.

Display
De iPod Nano heeft een relatief groot beeldscherm en deze display heeft een zeer hoge kwaliteit. Hij is erg scherp en helder, waardoor je zelfs met dit kleine mp3 spelertje van je favoriete films kunt genieten. De display heeft een resolutie van 320 pixels x 240 pixels.

Clickwheel
Zoals de voorgangers van de iPod Nano heeft ook deze iPod een Clickwheel. Deze is karakteristiek voor de iPod’s. Het is even wennen, maar daarna zeer makkelijk in het gebruik.

Dun
Wat heel erg opvalt aan de iPod Nano is de dikte van de speler. Hij is zo dus dat hij gemakkelijk in iedere broekzak past. Je zou misschien denken dat de Nano hierdoor niet stevig is en snel breekt, maar niets is minder waar. De iPod Nano is dat misschien maar 6,5 mm dun, maar bestaat uit speciaal aluminium en gepolijst roestvrij staal. Hierdoor is hij erg stevig en hoef je dus bang te zijn dat hij snel doormidden breekt.
0269082222-thumb1

Afmetingen
Hoogte: 69,8 mm
Breedte: 52,3 mm
Diepte: 6,5 mm

Gewicht
49,2 gram

Capaciteit
Om al je video’s foto’s en muziek op te slaan heb je natuurlijk wel veel geheugen nodig. Vooral de video’s hebben veel geheugen nodig. Daarom wordt de iPod Nano met 4 GB en 8 GB geheugen geleverd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een flash-schijf. 4 GB staat gelijk aan 1000 nummers, 3500 foto’s en 4 uur video van zeer goede kwaliteit. Als dat nog niet genoeg voor je is dan kun je dus de 8 GB kiezen. Dit staat gelijk aan 2000 nummers, 7000 foto’s en 8 uur video van zeer goede kwaliteit.

Kleuren
De iPod Nano wordt in 6 verschillende kleuren geleverd. Vroeger waren dit er 5, maar onlangs is de kleur roze toegevoegd. Dit zijn de kleuren:
Zwart (Clickwheel zwart)
Wit (Clickwheel wit)
Rood (Clickwheel wit)
Lichtblauw (Clickwheel wit)
Lichtgroen (Clickwheel wit)
Roze (Clickwheel wit)

Batterij
De batterij van de Nana is een lithium-ionbatterij die steeds opnieuw opgeladen kan worden. Hiermee kun je 24 uur muziek en 5 uur video afspelen. Om de batterij op te laden heb je 3 uur nodig, maar als je hem laat ‘snel laden’, dan heeft hij na 1,5 uur de batterij voor 80% opgeladen.

Games
Voor de iPod Nano zijn ook games te verkrijgen, die hoofdzakelijk zijn ingesteld op de mogelijkheden van het clickwheel. Het nadeel is wel dat je deze moet bijkopen als je door de standaard spellen heen bent.

Prijzen
De iPod Nano 4 GB: € 139,00
De iPod Nano 8 GB: € 189,00

Accessoires
Bij een iPod Nano kun je vele accessoires kopen. Ze zijn er zowel van het merk Apple als van andere merken. De keuze is enorm. Van iPod-sok tot een rubberen beschermhoesje.